120 órás akkreditált, mozgásfejlesztő pedagógus
továbbképzési program


Kezdő oldal
E l ő a d ó i n k
R é s z l e t e k
M o s t
T a r t a l o m
Tanfolyamok
Szakmai napok
M o z g á s b a n
E s z k ö z ö k
K ö n y v e k
Ellesett pillanatok
B a r a n g o l á s
Ü z e n e t e k
Események
Minőségbiztosítás
Adatvédelem

2021-ban is szeretettel várunk!

E l é r h e t ő s é g:
pektorgabi@gmail.com

 

Az utolsó tanfolyamunk végén azt találtuk ki, hogy aki akarja, hagyhat üzenetet a következő csoportnak. Örömmel megadjuk az üzeneteket hagyók munkahelyének pontos címét, ha ezt valaki személyesen kéri, mivel ők hozzájárulásukat adták ezen információk megadásához. Ez így referenciaként is szolgálhat.

2012.június 9-én végzett XVIII.Pek-tornás csoport üzenetei

A gyerekek is  szeretik, ha a tanítójuk továbbképzésre jár

Nagyné Dr. Kovács Ildikótól  még a vizsga napján is lehetett tanulni

------------------------oo------------------------

20011. december 17-én volt az utolsó képzési napja a Pek-torna XVII. csoportjának. A vizsga még csak ezek után lesz. Kértem, hogy mindenki írja le az érzéseit. Nos, ezeket érezték :

2011. december 19-én a postás hozott egy kis csomagot... Egy Pek-tornás küldte a XVI. csoportból. Bevallom, annyira meghatott a levele, hogy úgy gondoltam, közzé fogom tenni. No nem azért, hogy dicsekedjek, hanem így karácsony előtt jól esik, ha az ember szívét átmelegítik az ilyen sorok. Én is köszönöm Neked Erika :)

Boldog karácsonyt mindenkinek: Gabi

------------------------oo------------------------

Ez a üzenet 2010. december 18-án íródik. A XV.Pek-tornás csapatnak volt ezen a napon az utolsó képzési napja .Ők januárban vizsgáznak csak, de megkértem őket, hogy akinek van kedve, legyen olyan kedves nyilvános üzenetet írni azoknak, akik a következő tanfolyamra jönnének. Kikészítettem nekik egy ládikát és megkértem őket, hogy akinek van kedve, tegye bele az üzenetét még egyelőre név és foglalkozás nélkül. Nem akartam, hogy véletlenül is azt érezzék, hogy ez befolyásolná a vizsga kimenetelét J

Ennek ellenére volt, aki odaírta a nevét . A többiek is megteszik majd, de csak akkor, ha átvették a tanúsítványukat.

Miért is van erre szükség? A csoportjaink összetétele elég heterogén, főleg az utóbbi időben. Nem szeretnénk soha senkinek csalódást okozni. Talán még pontosabb és hitelesebb információt kaphat - ha igényli- az érdeklődő aki hasonló szakterületen foglalkozik a gyermekekkel. ( a vizsga után meg lehet őket keresni)

 

------------------------oo------------------------

Gyöngyvér Bp. Gyógytornász véleménye , aki "mellesleg" egy háromgyermekes családanya és az újabb kis pocaklakójával a hasában végezte el a gyakorlatokat. Én gyakran sikítoztam, hogy ne csinálja J , mert féltettem. ( Pektor Gabi megjegyzése).

"Gyermekeknek való fejlesztő torna tanfolyamot kerestem az interneten. Szerencsére elég hamar megtaláltam ezt és nagyon bejött: széles korosztályt felölel, eszközök nélküli gyakorlatok, játékok ötleteivel is elhalmoztak? Az eszközös lehetőségek szinte kimeríthetetlen világába is bevezetett. Mindezt nagyon jól becsomagolva kaptuk. Baráti, közvetlen légkör, adni akarás. Ajánlom!"

J. Judit óvodapedagógus (Dunaújváros) véleménye:

"Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és önfeladás között.

És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez. Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér. Műveld hát saját kertecskédet, magad ékesítsd fel a lelked, ne mástól várd, hogy virágot hozzon Néked. És tanuld meg, hogy valóban sokat kibírsz.

Hogy valóban erős vagy és valóban értékes ."

Anita ( Bp. óvodapedagógus) véleménye

Végre találtam egy olyan továbbképzést, amely hihetetlen mennyiségű hasznos tudás mellett a GYAKORLAT-ra is nagy hangsúlyt fektet. Valóban szemléletmód váltást hozott és sokkal tudatosabban nevelem azóta a 16 hónapos kisfiamat.

Sok-sok ötletet kaptunk arra vonatkozólag, hogyan lehet otthon is fellelhető eszközökből vidám, színes és egyben fejlesztő játékokat készíteni. A kisfiam és a barátaim gyermekeinek is vidám perceket és mosolyt csaltak az arcukra a játékok .Hiányozni fog a Pek-torna.

M. Adri óvodapedagógus

"Kedves Leendő Tanfolyamos társaim!

Miért használom ezt a kifejezést annak ellenére, hogy már- remélem sikeresen- befejeztem a tanfolyamot? Gabiék minden csoportjukból továbbvisznek néhány dolgot a következő csoportnak, érkeznek visszajelzések az aktuális csoportról a régi érdeklődő tagoknak. Tanáraink nem csak a szigorúan vett tananyagot adják le, hanem hozzáteszik elődeitek tapasztalatait, ötleteit, kétségeit és kérdéseit/ válaszait, hogy érezhessétek, nem vagytok egyedül esetleges bizonytalanságotokkal.

Aki hagyja magát, itt nem csak erre a pár továbbképzési órára talál társakat magának, hanem belecsöppen egy igazi közösségbe, már-már családba. Itt nem csak azzal fordulhatsz a társaidhoz, tanáraidhoz, hogy mit nem tudtál leírni, hanem azzal is, hogy milyen receptet ajánl a sütéshez.

Nem áltatlak titeket azzal, hogy könnyed sétagalopp ez a továbbképzés. Ildikó, Gábor és Gabi 150 %-ot hoz ki magából, ( bár meg mernék rá esküdni, hogy Gabinak titokban van egy-két klónja a szekrényben ). A legjobb az, hogy belőletek is próbálják kihozni a maximumot. Nem hagynak magányodba vonulni, igenis piszkálnak, hogy az elfeledett dolgokat a felszínre hozzák. Ám "követeléseik" mellett mankót is adnak, nyújtják a kezüket, ha el kell kapnunk. Rengeteg gyakorlati anyagot kapunk, amelyek valóban használhatóak, nem csak 30 fős gyermekcsoportokban, hanem a szomszéd gyerekekkel is."

Egy még névtelen vélemény.

" Mit kaptam a tanfolyamtól? Igényt a maximalizmusra, erőt hogy ne adjam fel, új gyakorlati ismeretet más megközelítésben  (gyermekközpontúan, életszagúbban ), pozitív önértékelést, önbizalmat és sok-sok megerősítést, bíztatást szeretetet. Köszönöm!

Ja, és újra gyerek lehettem!!!

Egy másik ilyen

" A tanfolyam ideje alatt nagyon sok hasznos, használható ötlettel, ismerettel bővültünk. Ezen a tanfolyamon nem mondhatjuk, hogy köze sincs a gyakorlathoz, a valósághoz, mert valóban testközelben láttunk" hús-vér" gyerekeket " működés " közben. Ezzel a gyerekbemutató órákra utalok, amit Gabi biztosított nekünk kedves kis tanítványaival. Ezen kívül felvételről is sok bemutatót láthattunk, melyben hűen tükröződtek a gyermekek által elvégzett feladatok élvezete, esetenként nehézsége. A képzés fő erőssége a rengeteg gyakorlat, amin aktívan részt vettünk. Tapasztald meg Te is! "

T. Krisztina óvodapedagógus

" Ha szereteted a szakmád, elhivatott vagy, szeretnél megújulni, " " felrázni" " régi, szunnyadó" tudásodat, jókat nevetni, kacagni és egy jó közösséghez tartozni, akkor gyere el, jelentkezz erre a tanfolyamra!!!

Megismersz egy új szemléletmódot, rálátást.

Segítséget, mankót kapsz fontos dolgok felismerésében , ami egy életre meghatározza egy gyermek további boldogulását pozitív vagy ha nem vagy tudatos és jártas negatív irányban.

Sok-sok ötletet, segítséget kaptam.és nagyon jókat játszottam!!! Köszönöm

No még egy.

"Kedves Tanfolyamosok!

Mindenképpen ajánlom a tanfolyamot, mert csodálatosak az előadók és nagyon jó a hangulat. Úgy gondolom, megtanultam más szemmel nézni a gyerekeket. Nagyon sok új eszközzel találkoztam. Nagyon jó ötleteket kaptam arra , hogy miként tudok olcsó eszközöket felhasználni.. Rengeteget játszottunk. Bármilyen kérdéssel fordulhattunk az előadókhoz, mindig szívesen segítettek nekünk. Igazán jó társaság jött össze, barátságok is szövődtek. Fel kell kötni a gatya szárat, mert nem könnyű, de nem lehetetlen. Jelentkezzetek bátran, mert jó buli!

Az utazás kicsit fárasztó, de az órák ezt felestetik velünk. Nagyon fog hiányozni a tanfolyam, az előadók, a csoporttársak, a jó hangulat !!! Sok sikert!"

------------------------oo------------------------

Kedves Kollégáim!

Ugye mindannyian tudjuk, hogy egy pedagógusnak a legnagyobb öröm, ha a gyermekektől kap visszajelzéseket munkájáról.

Ők gyakran nem tudják szavakba önteni azt, amit valójában éreznek, de bennünket elégedettséggel tölt el mosolygó arcocskájuk, egy-egy kedves gesztusok, érintésük. Örülünk annak, ha önfeledten játszanak az udvaron, a teremben vagy a csoportszobában. Boldogok vagyunk, ha jól érzik magunkat velünk és otthonuknak tekintik azt a közeget, melyet próbálunk számukra széppé varázsolni.

Ez erőt ad nekünk ahhoz, hogy leküzdjük azt a sok gondot és problémát, amivel naponta találkozhatunk.

Nos így vagyunk én is harmadik " gyermekemmel", a Pek-tornával. Mindig fáj, ha befejeződik egy tanfolyam . Sok tekintetben minden ember úgy működik, mint egy gyermek. Fontos számára a szeretet, az érintés, a gesztus, a dicsérő szó. 2010. január 30-án, mint már oly sokszor elbúcsúztam a XIII. csapatomtól. Az előző továbbképzéseinken végzett kollégákat kértem, hogy hagyjanak üzeneteket az utódjaiknak. Sokan hagytak is. Olvashatjátok!

Most egy kicsit más formáját választottam annak, hogy .az új jelentkezőket buzdítsam.

A XIII. tanfolyam zárásakor a kollégák leírták a véleményüket, melyeket most összesítve , egy-egy részletet kiragadva vagy idézve szeretnék veletek közölni.

Célom elsősorban nem az, hogy reklámot csináljak magamnak. Szeretnék válasz adni azokra a kérdésekre, melyeket Ti, a tanfolyam után érdeklődő kollégák fel szoktatok nekem tenni a személyes beszélgetésekkor.

A tanfolyam elméleti és gyakorlati óráival kapcsolatos kérdések:

A tanfolyam gyakorlatközpontú, de sem a kor, sem az egészségi állapota valakinek nem volt akadálya eddig a tanfolyam sikeres elvégzésének ( Pektor Gabriella)

".minket is tiszteletben tartottatok, betegségeinket figyelembe vettétek, diszkréten kezeltétek és nagyon vigyáztatok ránk"

".sokat segített, hogy az elméleti anyagot lehetőség szerint mindig gyakorlati tapasztalatokkal is színesítettétek"

"Gyakorlati útmutatót, hasznos segítséget kaptunk arra vonatkozólag, hogy az elsajátított ismereteket hogyan tudjuk eredményesen beépíteni a saját mindennapi munkánkba"

Az előadókról ( tárgyi és személyi feltételek)

" Köszönettel tartozom a tiszteletreméltó, magas színvonalú oktatásért "

" Tény, hogy tanulni kell, de mindenki kedves, megértő volt velünk"

"Mind a három előadó más és más célravezető módszerrel éri el az ÁHÁ élményt. Így színes a tanfolyam"

" Problémáinkkal bátran fordulhattunk Hozzátok. Jómagam is segítséget kaptam"

" .csak az nem tanulta meg a tananyagot, aki nem akarta. Hallottuk, láttuk, cselekedtük"

A tanúsítvány kiadásához szükséges beadandó feladatokról, a vizsgáról:

"..a beadandó munkák a tanultak rendszerezését segítették"

".jó volt, hogy a saját csoportomban is ugyanezt ki tudtam próbálni"

"...én Gyes alatt végeztem el"

".nekem pedig egy új kis élet fogant meg a tanfolyam ideje alatt a pocakomban." (Pektor Gabi megjegyzése: Akik ismernek minket tudják, hogy szinte minden tanfolyamunk alatt lesz egy kolléganő, akinek a bébije már a megszületése előtt Pek-tornás lesz J )

"A feladatok elkészítéséhez időben hozzákezdtem, hogy ne okozzon gondot a feltorlódó sok munka. Mindenkinek ezt ajánlom"

" A számon kért anyag csak az elhangzottakból állt."

" Nem ért meglepetés, mert mindent tanultunk"

" A végére kitisztult az anyag"

" Még a vizsgán is tanulhattam társaimtól"

A 18 fő aki végzett, ezeket a kijelentéseket vállalja és örömmel ad tájékoztatást személyesen is, ha kéred.

Hallgatóink voltak: Vácról, Bicskéről, Záhonyból, Makóról, Törökbálintról, Gyöngyösről és Gy. Halászról, Püspökladányból, Kerepesről, Budapestről, Fótról, Biatorbágyról, Érdről, Gödöllőről.

------------------------oo------------------------

Benedek mondat:
Vizsga előtt "szorongva" mondtam a 2 és fél éves kisfiamnak: - Úgy félek a vizsgától...
Ő odaszaladt hozzám és lábaimat átölelve, puszilgatva így válaszolt:
- Anya, én is úgy félek!
- Te mitől félsz?-kérdeztem.
- Csak, hogy ketten féljünk!

------------------------oo------------------------

"Azt kaptam itt, amit kerestem.. Pontosabban még több lehetőséget, ötleteket, tudást, amivel a " gyerekeimnek "segíthetek. Van azonban valami, amit sérelmezek :) a családom szerint a lányom már jobban főz, mint én. Nem is adom többet kölcsön nekik a nagylabdámat! Vagy mégis? Végig mellettem álltak ők és a Pek-tonások is. Hiányozni fogtok!!!" Lippai Kati ( Fót-Újpest)

------------------------oo------------------------

2009. június 27-én vizsgázott Pek-torna XII. csapatának üzenetei:

" Meg kellett tanulnom a család bevonását a házimunkába és el kellett fogadnom az ő munkájuk minőségét!" Mikecsné Marica Vác

" A porcicák megvárnak..." K. É. Pusztaszabolcs

" Ez volt életem leghosszabb 120 órája" Milotta K. Felcsút

"Most nem volt időm kapálni, remélem jövőre nem ér térdig a gaz!!!" Krisztina Felcsút

" A gyerekeimnek példát mutattam a tanulásban történő kitartáshoz.

- Végre anya te is tanulsz! (Szegény)

Nekem most kezdődik a VAKÁCIÓ!" Szné. T. A.

" Előtérbe kerültek az egytálételek. Éljen az Olasz konyha! ...de a testnevelés foglalkozásaim kiadósabbak és színesebbek lesznek... "CS. F. Móni Kaposvár

" Anya, ha levizsgázol, lesz megint süti? " CS. F. Móni Kaposvár

" Anya nem megy az iskolába"- hurrá (mondták a pici gyerekei)

- sajnálom ( mondta az anya) Hné. M. K. Budapest

" Az utolsó alkalom után vasárnap reggel szomorúságot vélt felfedezni a férjem rajtam-nem fejtem ki, miért...

Na jó, fogtok hiányozni! A nevetés és a sok mozgás." Ági Fót

" Sok ötletet kaptunk a tesi változatosabbá tételéhez. Tudatosabban figyelünk a tartáshibák korrigálására" S. A.

" A nagylabdás nap élmény volt, lelki feltöltődés! Nagyon jól fogjátok magatokat érezni, sokat fogtok nevetni!" Martini Timi Budapest

------------------------oo------------------------

Tóth Andrásné üzenete Turáról: "Ne itelj elhamarkodottan!"

Dolányi Anna Turáról "Sokkal tudatosabban építem fel a testnevelés foglalkozásokat, mint eddig"

Tóth Endréné Ildikó üzeni Egerből:"...megéri végig dolgozni, végig fáradni, végig tanulni. mert biztos vagyok benne, hogy büszkék lesznek arra, hogy erre a tanfolyamra jelentkeztek. Én az vagyok."

Zebegényből két jó barát, Flaskai Anna és Karsainé Sz. Bea üzeni:" Ne féljetek a vizsgáktól! Tudom, könnyű ezt annak mondani, aki már túl van rajta, de higgyétek el, tényleg nem annyira vészes, mint ahogy az elsőre látjátok majd." "Hálás vagyok azért az örömért, amit a gyerekek arcán látok, mikor az új feladatokat, játékokat viszem be az óráimra."

Baloghné Pál Judit üzenete Debrecenből:" Adjátok át magatokat ennek a 120 órának és kicserélve, megújult emberként fogtok visszatérni az eredeti életetekbe!"

Budapestről üzenet Gajdos Zitától: "Kedves Pek-tornás Társaim! Köszöntelek Benneteket a mi nagy családunkban. Kívánom, hogy érezzétek Ti is olyan jól magatokat, mint mi!. Biztos vagyok benne, hogy sok új , hasznos dolgot fogtok hallani. Lesz majd olyan időszak is, amikor úgy érzed, eleged van, fáradt vagy. Hidd el, át fogsz esni a holtponton és még nagyobb lelkesedéssel folytatod tovább !. Ez nem csak egy tanfolyam, ez egy életre szóló élmény lesz majd meglátod."

Prágáné Brindzik Gizella Farmosról üzeni: "A tanfolyamon sok, príma ötlettel fogsz találkozni. Meglepetésedre Te is a legkreatívabb dolgokat találod majd ki, amivel változatosabbá teheted a hétköznapjaidat"

K.E.: "...ha nehézségeid támadnak a tanfolyam alatt, tarts ki! Megéri, hidd el!"

Szabó Orsolya Nagykovácsiból: "Ami az elvárásaimat illette, magasra helyeztem a mércét, a tanfolyam kezdésekor. Nem csodát vártam, de apró varázslatot kerestem. Azt, ami olykor hiányzik napjainkból... Az előadók elhivatottságát ,szakmai alázatát, hitelességét, vitathatatlan tudását, a résztvevőkre figyelést, az értő odafordulást, a meghallgatást. Megkaptam. S ezen kívül még számtalan értékes emberi gondolatot, tanácsot, s olyan társakat, akikkel boldog vagyok és örülök, hogy megismerhettem őket"

------------------------ 2008.10.tanfolyami csoport ------------------------

"Márciusban vasaltam utoljára." Csilla

"Gyerekek, ma semmi nem lehet, holnap anyátok Pek-tornára megy" Egy férj mondta Kengyelről

"Anya, azokat a gyakorlatokat én is meg tudom csinálni a labdán. Holnap én is szeretnék menni a tanfolyamra"

"Olyan ez a tanfolyam, mint egy új szerelem! Minden érzékletünket és gondolatunkat átjárja. Fárasztó, de egyben NAGYON JÓ!!!" Detti Budapestről

" Most úgy érzem, mintha megint iskolás lennék, ami nagyon jó érzés." Marianna ( Kengyel)

Mit mondott a családom egy része:
".esetleg ha kitennél egy zoknit, nem bánnám" ( ezt mondta a párom)
" Jó volt, hogy enyém volt a lakás." Ezt a lányom mondta. Pektor Gabi tanfolyamvezető

------------------------oo------------------------

A többi kedves üzenetet elolvashatod az iwiw-en Keressen meg minket! Köszönöm Erika J

Köszönöm lányok és köszönöm minden régi tanfolyamosunknak, akik továbbra is a lelkünkben élnek. Hamarosan újra találkozunk egy harmadik Pek-tornás nagy találkozáskor.Millió szeretettel: Gabi

------------------------oo------------------------

Szilvia tanító-gyógytestnevelő Fótról:"Merd az itt megtanult ismereteket minél szélesebb körben felhasználni! Légy eközben önmagad, formáld ezt a módszert a személyiségedhez! A siker biztos lesz!"

"Gyógypedagógusként tanulásban akadályozott, értelmileg enyhe fokban sérült gyerekekkel foglalkozom, kettes összevonásban.
Amíg a tanfolyamra jártam, minden hétfőn azzal vártak, hogy: Éva néni, ma milyen új játékot hoztál nekünk? Ugye kipróbáljuk?
És természetesen azonnal el kellet játszani közülük néhányat.
Rengeteg ötletet kaptam a tanfolyamon, hogy hogyan lehet nehezített körülmények között, valóban nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető eszközökkel fejlesztő munkát végezni úgy, hogy az minden gyerek számára öröm, élvezet legyen és egyben sikerélményt is jelentsen.
Jó volt látni őket, ahogy nap mint nap újabb és újabb ötleteket merítenek egymás játékából, hogy bátran merik változtatni az egyes játékszabályokat, hogy egyre jobban örülnek a másik sikerének, vagy ahogyan szeretettel figyelmeztetik egymást a helytelen testtartásra: Húzd ki a hátad! vagy Tudod, hogy így nem ülünk! Törökülés vagy sarokülés!
Minden területen szembetűnő a fejlődésük. Számomra ez a legfontosabb." D-né Éva Makóról.

------------------------oo------------------------

"Ez a tanfolyam a sok hasznos tudáson kívül megtanított arra, hogy elfogadjam önmagam és ezáltal önbizalmat is kaptam. Gabi nagyon sokszor elmondta, hogy mindenki másban jó, és ne azt nézd, hogy a másik mit tud jobban, hanem hogy te miben lehetsz jó! Rám ez nagy hatással volt. A másik dolog, hogy a gyerekeim életében is gyökeres változást hozott, hisz azóta tudatosan próbálom őket rávezetni a mozgásra, és sok új eszközzel bővült a környezetük, melyeket tudtukon kívül nagy örömmel használnak nap mint nap. Sokkal többet játszunk, mozgunk, amit nagyon élveznek és már csak ezért is nagyon örülök, hogy részt vettem ezen a tanfolyamon és remélem a későbbiekben más gyerekeknek is hasonló élményeket tudok adni a nekik tartott foglalkozásokkal." Birigi Ceglédről ( tanító)

------------------------oo------------------------

2011. nyara Mit üzennek a Pek-torna XVI. Tanfolyami csapatából?

 Zs Andrea, gyógypedagógus Sátoraljaújhelyről:

„Kedves "hasznos tanfolyamot" kereső pedagógus!

A tanfolyam közben az idő nagyon hamar elrepül. Minden oktatási nap után  több módszer és eszköz lesz a kezedben arra,hogy motiválj, taníts,megismerd és felismerd a tartáshibákat, javíts a gyerekek tartásán, kondícióján, hozzáállásán,vagy akár fegyelmezz. Minden fejlesztési területet ,amit általában "papíron",vagyis feladatlapokon, esetleg manipulációs tevékenységekkel fejlesztünk, a PEK-tornán oktató szakemberek mozgásba ágyaznak. Minden gyermeknek hasznára válik,ha foglalkoznak vele!
Ezt a tanfolyamot minden pedagógus végezze el, akinek fontos az, hogy a munkája során lássa a fejlődést és a gyerekszemek örömteli csillogását egyszerre!”

Megjegyzés Pektor Gabriellától: Andrea beadandó munkájából idéznék:

„ Mióta  labdázunk ,szalagozunk, pörgünk-forgunk a tanítási óra ideje is elrepül….nem megy a tananyag rovására semmi, mert a mozgásos feladatok után a gyerekek felfrissülnek és motiváltan, kellő figyelemmel tudnak részt venni az órán”. 

Nóri a kismamánk üzenete Kecskemétről ( óvodapedagógus)

„ Köszönöm a tanfolyamnak a lelkesedésem megerősítését, a játéktáram gazdagítását! Jó látni a boldog arcokat,, hallani az örömteli kacagásokat és az egymást bíztató gyermekek hangját! Ezért megéri kicsit „ meghalni” minden éjjel, amikor az ovinak dolgozom”

Komlói óvodapedagógus kolléganőnk:

„ Olyan élményekben volt részem, ami új gondolatokat indított el bennem”

Zsolt „bá” üzenete:

„ Fiúk, kössétek fel a gatyátokat!”

Üzenet Gyöngyössolymosról Pannitól:

„ Amióta Ramocsa tanár úr megtanított kételkedni, bátrabban, de minden rosszindulat nélkül teszem ezt. Ezzel együtt egy csomó dolog miértjére is rájövök, ami fantasztikus érzés”.

No és mit mond a fia:

„Amióta Anyukám erre a Pek-tornára jár, gyanúsan nézeget, és a

Facebookon is az egyik képemhez ilyeneket írt, hogy hanyagtartás, na

 jó, laza vagyok, és?  De enyhén fokozott ágyéki lordózis!?!?!?” 

Üzenet Tiszavasváriból Erikától ( óvodapedagógus)

„ Megváltozott a szemléletem, másként látom a dolgokat, másként reagálok mindenre és új tudással felvértezve megyek velük tornázni és nem kényszerből”

Ildikó üzeni Pilisvörösvárról ( óvodapedagógus)

….amióta Pek tornázunk a csoporttal, sokkal jobban várják a tornát a gyerekek és napközben is a holt időket, várakozásokat is igyekszem mozgással kitölteni, legyen az finom motorika, vagy nagymozgások. A munkatársnőm is észrevette ezt a változást és sokszor kér meg, hogy tartsuk együtt a testnevelés foglalkozást. Ő is szívesebben válogat az újonnan tanult játékok közül.

Dóri üzenete ( gyógytestnevelő)

„ Pedagógia pályafutásom alatt mindig úgy éreztem, hogy alig van valami a kezemben, amivel segíthetném a gyermekek fejlődését…

Megtanultam, hogy a játékokat nem elég ismerni, tudni kell megfelelően kiválasztani, hogy tényleg fejlesztő hatásúak legyenek”

Andrea Nagykátáról ( óvodapedagógus)

„….rengeteg eddig ismeretlen, új játékot tanulhattam meg a tanárainktól. Szinte mindegyiket kipróbáltuk a csoportommal”

------------------------oo------------------------

Kedves Gabika!
 
A 2011. május 20-i gyöngyöstarjáni labdás foglalkozása ihlette a verset és a képeket.
 
Üdvözlettel:
 
Nagy Lászlóné Etelka
bölcsődei kisgyermek-nevelő

      Zsófi és a labda

Egy hónapos kislány vagyok,

Labdába még nem rúghatok.

Lehet azzal mást is tenni,

Tornázni és ringatózni.

 

A nagy még nem az én méretem,

De ha anya játszik velem

A ringatást már kedvelem,                      

Hason fekve tetszik nekem.

 

Ringunk, mint az anyaméhben,

Anya keze ölel éppen.

Hasam ha fáj – megnyugtatja,

Milyen hasznos ez a labda.

 

A kis méret nekem való,

Puha, selymes, ölelni jó.

Ha fejemet emelgetem,

Erősödik hátam, kezem.

 

Egyedül még nem megy nekem,

Segít anya, mami ha kell.

Jó kedvet és élményt kapok,

Egészséges és fitt vagyok.------------------------oo------------------------

Örülök, hogy a XVI. tanfolyam részese lehettem! Nagyon tetszettek az előadók. Mindenki sajátos előadói stílusával, szakmai tapasztalatával és az életből vett példákkal tette szemléletessé és gyakorlatiassá az általa közvetített anyagot.
Ez valóban „Egy lehetséges út a gyermekhez”, ahol rengeteg ötlettel és eszközzel ismerkedhetünk meg, amivel színesebbé és hatékonyabbá varázsolhatjuk óráinkat / napjainkat. Rámutat arra, hogy nem szükségesek nagy és drága dolgok ahhoz, hogy a gyermek mosolyát elnyerjük, mert az emberi kreativitás csodákra képes.
A tanfolyam segített abban is, hogy a már meglévő tudásomat még tudatosabban használjam

( Judit , gyógytornász Nagykovácsi)